• Hem
  • Traktor Kontrol S4 MK3 & Traktor Pro 3 – Native Instruments

Traktor Kontrol S4 MK3 & Traktor Pro 3 – Native Instruments

Traktor Kontrol S4 MK3 & Traktor Pro 3 släpps den Oktober 18 2018 av NI – Native Instruments i sin nya DJ-kollektion. Efter en lång tystnad är det äntligen dags för mjukvaran Traktor Pro 3 att släppas samt S4 MK3. Och det är verkligen spännande inovativa lösningar som kommer.

Jog-wheels med s.k. Haptic feedback

Det kanske allra mest spännande är att jog-wheelsen är motoriserade, d.v.s. de snurrar faktiskt. Vilket är tänkt att ge en närmare känsla vid t.ex. skratchning. Men det allra största för detta som vi syftade på när vi skrev inovativa nyheter är att jog-wheelsen har vibrationer som t.ex. känns när en CUE-punkt passeras eller annan “händelse” som man markerat eller händer, såsom CUE-punkter och loopar etc.
Det här kan ge en stor push när man t.ex. skratchar, för att du bokstavligen talat kommer att “känna” i fingerspetsarna var dina CUE-punkter är satta. NI kallar tekniken bakom detta för “Haptic feedback”.

Det här är en revolutionerande produkt, eller kan bli iaf, då det är absolut första gången som jog-wheels är motordrivna. Tidigare har det funnits controllers som haft som liknar vinyl-plattor som snurrar. Men nu handlar det alltså om rena jog-wheels.

Oerhört spännande och en eftertraktad funktion. Det var bara en tidsfråga innan vibrationer togs med i DJ-världen. Vi kan knappt bärga oss på att känna efter hur detta känns i verkligheten.
Både vibrationerna och det motordrivna går att stänga av så att jog-wheelsen fungerar som de traditionellt gjort fram tills nu.
Känslan sägs vara fantastiskt. De ska flyta fullständigt ljudlöst och ha en len härlig men ändå tillräckligt kraftfull känsla. MK3 ska också ha betydligt större jog-wheels en de som finns på den äldre modellen MK2.

Traktor Kontrol S4 MK3 vs. Traktor Kontrol S4 MK2
På bilden ser ni skillnaden mellan den tidigare S4-kontrollen MK2 & den nya MK3

Ljudkort & musikproduktions-genen

Ljudkortet är uppgraderat från tidigare och har nu hela 24-bit / 96-kHz. Det blir som en dröm i ljudupplösningens möjligheter. Native Instruments är ju företaget som också ligger bakom “Maschine-serien” så vi vet redan att de har en stor kunskap inom musik-produktion också. Vilket såklart spiller över på deras DJ-utrustning. Blandningen ger dem den unika position som de har. De kan tillföra en djupare kunskap genom att blanda sina kunskapsområden. Inte minst inom området som NI faktiskt själva ligger bakom, STEMS. Vilket är ett musikformat som sparar kanalerna som musiken ligger på och gör det möjligt att styra varje kanal. T.ex. ta bort basen helt och lägga till en egen utan att man “kapar” några andra ljud än bara just den kanelen som “basen ligger på”.

Traktor Kontrol S4 MK3

Traktor Kontrol S4 MK3 kommer levereras tillsammans med den nya mjukvaran Traktro Pro 3 som också släpps i höst.
Det här är NI:s premium-produkt och vi är såklart nyfikna på att veta allt om den.

Priset verkar landa på drygt 9000 kr i Sverige (priset är endast baserat på sökning på Prisjakt.nu på förbeställning av DJ-controllern)
Du kan även läsa mer om den på Native Instruments egna hemsida:
Native Instruments.com/Traktor-Kontrol-S4

Traktor Pro 3

När det gäller Traktor Pro 3 så har NI inte släppt så mycket information ännu mer än att det grafiska gränssnittet ska vara mycket mer tydligt, användarvänligt och ge en enklare men kraftfullare känsla.
Läs mer på NI:s egna hemsida om Traktor Pro 3:
Native Instruments.com/dj-software/Traktor Pro 3

Traktor Kontrol S4 MK3 – NI Teaser video

Gå tillbaka till samtliga DJ-nyheter:
http://djportalen.se/dj-nyheter-sverige/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + elva =

Anmälan till DJPortalens nyhetsbrev

Missa inga DJ-nyheter

Nyhetsbrev - DjPortalen.seDJ-nyheter inom premiumområdet

Fyll i din e-postadress för att få våra senaste DJ-nyheter skickade till dig direkt.

DjPortalen - Senaste DJ-nyheter i Sverige

Alla rättigheter förbehålls | Upphovsrätt © 2018-2020